DETAIL KNIHY

Všechny informace o

NĚMCI POLITICKY NEKOREKTNÍ VYPRÁVĚNÍ

NĚMCI POLITICKY NEKOREKTNÍ VYPRÁVĚNÍ

NĚMCI POLITICKY NEKOREKTNÍ VYPRÁVĚNÍ
Autor: Zychowicz Piotr
Nakladatel: Mapcards
EAN: 9788087850237
Žánr: Literatura faktu
Rok vydání:
Stav: Skladem
Běžná cena: 480 Kč
AKČNÍ CENA: 432 Kč
Anotace

Kniha, vázaná vazba, 504 stran.
Autor: Piotr Zychowicz
Překladatelka: Markéta Páralová Tardy
Obálka: Petr Jambor

 

První díl nekorektní série, v němž Piotr Zychowicz nutí čtenáře přemýšlet a přehodnocovat události, o nichž se tvrdívá, že jsou zcela mimo diskusi.

Autor boří mýtus o Hitlerovi jako ultrapravičákovi, ve skutečnosti však zatvrzelém levičákovi. Píše o katastrofálních chybách, kterých se Němci dopustili ve východní Evropě. Přestože tam byli zpočátku vítáni jako osvoboditelé, svou genocidní politikou promarnili šanci Sověty rychle porazit. Zychowicz hledá kořeny německého rasismu v jižní Africe a polemizuje s Davidem Irvingem, historikem odsouzeným za popírání holocaustu. Píše o Polácích v Afrikakorps, nevěstinci v Osvětimi a indických příslušnících SS. Vede čtenáře přes bojiště a tábory smrti a vyhlazování až do kanceláří nacistických ideologů a do štábů ozbrojených sil. A především se zamýšlí nad tím, jak se to všechno mohlo stát…

Piotr Zychowicz (*1980) je historický publicista, absolvent Historického ústavu Varšavské univerzity. Zabývá se druhou světovou válkou, zločiny bolševismu a evropskou geopolitikou 20. století. Ve svých koncepcích navazuje na myšlenky Józefa Mackiewicze, Władysława Studnického, Stanisława Cata-Mackiewicze a Adolfa Bocheńského. Jako novinář působil v deníku Rzeczpospolita a týdeníku Uważam Rze, byl zástupcem šéfredaktora měsíčníku Uważam Rze Historia, nyní je šéfredaktorem měsíčníku Historia Do Rzeczy. Kromě toho moderuje televizní historický magazín v Telewizja Republika. Na internetovém serveru YouTube má vlastní kanál o historii, geopolitice a vojenství nazvaný Historia Realna, který prezentuje jako nezávislý. Kniha Němci vyvolala v Polsku četné ohlasy a vášnivou diskuzi, a to v řadách odborníků i široké čtenářské obce.

 

Kontaktujte nás

Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.

Adresa

Leoše Janáčka 47
397 01 Písek